Skip to main content

Din tannhelse er viktig for oss!

Profylakse, forebyggende behandling og recallservice

I lag med deg som pasient skal vi sørge for at du beholder et vakkert smil livet ut. Med hjelp av et individuelt tilpasset profylakseprogram, så vel som råd og veiledning for din daglig munnhygiene, legger vi grunnlaget for friske tenner og tannkjøtt.

Som pasient hos oss får du tilbudt om automatiske innkallinger til undersøkelse og tannrens som er tilpasset dine behov.

Fyllingsterapi

Vår hovedfokus ligger på å oppdage hull i tenner så tidlig som mulig. Ved små skader kan "borring" unngås med hjelp av f. eks. fluoridbehandling og oppfølging. Trenger du allikevel en fylling eller må gamle fyllinger skiftes ut, så jobber vi med moderne tannfargete materialer som gir best mulig estetikk.

Rotfylling / Endodonti

Hull i tennene eller tannkjøttsykdom kan medføre betennelse i tennenes nervevev. Uten adekvat behandling vil tennene går tapt. Vi bruker moderne rotfyllings-teknikker som sørger for at tannen din kan bevares lengst mulig.

Periodontitt / Tannløsning

Periodontitt er en betennelsessykdom som rammer vevet som holder tannen fast. Om du ikke får behandling, kan en tann eller flere tenner gå tapt. Dårlig munnhygiene, tannstein, stress, arvelige faktorer og visse sykdommer er faktorer som bidrar til utviklingen. Vi behandler periodontitten gjennom et systematisk terapikonsept. Tett oppfølging etter endt behandling sørger for at problemet ikke oppstår på nytt.

Estetisk tannbehandling 

Estetisk tannbehandling er vårt hjertebarn - ingenting er finere enn et pent smil.

Estetisk tannbehandling handler om justeringer av tennenes utseende for å oppnå et mest naturlig utseende. Med moderne, skånsomme behandlingsalternativer kan vi idag bedre både tennenes farge og form, samt rette opp skjevheter i tannstillingen slik at du får et smil du blir fornøyd med. 

Misfarging, belegg, mellomrom, ujevnheter og fyllinger som skiller seg ut  kan behandles på mange måter og vi har flere alternativer for deg som ønsker et vakrere smil.

Vi tilbyr for eksempel bleking, vevsbesparende farge- og formkorrekturer av fortenner med kompositt, fasetter (Veneers) og tannregulering til voksne.

Tannlege Christiane Weyh har videreutdannet seg i fagområdet, er sertifisert innen estetisk odontologi (fra DGÄZ og APW) , og har deltatt på mange ulike kurs i utlandet og Norge.

Implantatbehandling

Tannimplantater brukes til erstatning av manglende tenner og opereres inn i kjevebenet. Når benet har grodd rundt implantatene, blir selve tannerstatningen (tannkrone/ bro eller protese) laget. Implantatbehandlingen er en prosess som strekker seg over flere tannlegebesøk og krever grundige forundersøkelser og planlegging.

I sommer 2022 har tannlege Christaine Weyh fullført kompentansekurset i implantatprotetikk i regi av NTF og er godkjent for å utføre  implantatprotetikk med bidrag fra folketrygdens stønadsordning. Hun samarbeider med spesialister i oral kirurgi eller periodonti for innsetting av selve implantatet.

Bittrehabilitasjon

Tannsubstans kan gå tapt. Vanlige årsaker er tanngnissing og syrevirkning (gjennom kosthold eller sure oppstøtt over lang tid, for eksempel bulimi).

Vi kan hjelpe deg når skaden har oppstått og gjenopprette ditt bitt både funksjonelt og estetisk med hjelp av vevsbesparende metoder slik at ikke mere av dine kostbare tenner går tapt. 

Protetisk behandling

Er tennene veldig skadet eller har gått tapt, så finnes det mange muligheter for erstatning fra enkelte kroner og broer til store protetiske arbeider som inkluderer implantater. Hos oss vil du alltid få omfattende informasjon og forslag om forskjellige løsningsalternativer. Vi tar hensyn til deg og dine behov og ønsker å finne den beste løsningen for deg. Estetikk og funksjon står alltid i fokus. 

Akuttbehandling

Vi vil alltid prioritere akutte problemer høyt. Som pasient hos oss kan du være trygg på at vi hjelper deg om uhellet skulle være ute.

Vi bidrar på alle måter slik at du har en frisk munn, et friskt tannkjøtt og god tannhelse som varer hele livet.

Har du spørsmål eller spesielle ønsker, så vær velkommen til å spørre oss.